WIJ MAKEN HET MOGELIJK

BOUW- EN VERBOUWPROJECTEN VAN ONS BUREAU

De afgelopen jaren hebben wij al veel bouw- en verbouwprojecten ontworpen, uitgewerkt en begeleid. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

NIEUWBOUW HERENHUIS MALDEN

Een statig vrijstaand herenhuis in Malden.

NIEUWBOUW LUXE VRIJSTAANDE WONING OVERASSELT

Het oude honk van Scouting St Walrick in Overasselt was "op" en er moest iets nieuws komen met meer en betere faciliteiten. Door ons bureau is een ontwerp gemaakt van een gebouw samengesteld uit houten "logs" (boomstammen). De bijzondere bouwmethode past naadloos in de bosrijke omgeving en qua uitstraling ook bij het Scoutinggebeuren. Het gebouw is voorzien van een sedumdak. Voor de verwarming en de warmwatervoorziening (2 grote douche- en toiletunits voor dames en heren) maakt het gebouw gebruik van zonne-energie d.m.v. zonnepanelen op de bijgebouwde materiaalbergingen. Het is daarmee geheel zelfvoorzienend.

NIEUWBOUW LUXE VRIJSTAANDE WONING OVERASSELT

Vrijstaande woning met rieten kap in het buitengebied van Overasselt aan de rand van de Overasseltse en Hatertse Vennen. De woning is juni 2016 door de bouwer opgeleverd. De luiken moeten nog worden aangebracht door de opdrachtgever (in eigen beheer).

WOONBOERDERIJ ALVERNA (WIJCHEN)

Woonboerderij, nieuw gebouwd nabij de Overasseltse en Hatertse Vennen in Alverna (Wijchen). Het ontwerp is naar een origineel Gelders Hallehuisboerderij zoals die vroeger veel in deze streek voorkwamen. De woonboerderij is uitgevoerd met veel authentieke details zoals o.a. eiken spantconstructies (met pen- en gatverbindingen) in het achterhuis die zo kenmerkend zijn voor deze authentieke bouwwerken. Onder al dat fraais huist echter een high-tec-verwarmingssysteem op basis van aardwarmte. Bovendien is de woning uitstekend geïsoleerd en van alle gemakken voorzien.

VERBOUWING DORPSHUIS Heumen

Als gevolg van diverse kleine verbouwingen in de afgelopen decennia was het dorpshuis niet meer voldoende functioneel. Bovendien moest er ruimte gecreëerd worden voor een kinderopvang. Dat was een prima aanleiding voor deze verbouwing waarbij de hoofdingang naar het dorpsplein is verplaatst en de indeling ingrijpend is gewijzigd. De functionaliteit en de uitstraling van het gebouw zijn daardoor flink verbeterd. Ondanks het kleine budget maar dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en een doordacht ontwerp, is het een succesvol project geworden. De dorpsgemeenschap is er bijzonder blij mee.

RENOVATIE EN VERGROTEN VAN EEN VRIJSTAANDE WONING TE MALDEN

De bestaande woning was zowel binnen als buiten hard aan onderhoud toe. Bovendien ontbrak iedere vorm van isolatie en eigentijds woongemak. Toch was het casco van de woning nog een prima basis voor een ingrijpend onderhouds- en verbeterplan.

 

Aan de tuinzijde een forse uitbreiding met een riante schuifpui, een nieuw dak en nieuwe kozijnen. Alles super-geïsoleerd en uiteindelijk afgewerkt met strak wit pleisterwerk. Binnen is de woning helemaal opnieuw ingedeeld met mooie, moderne en vooral gezonde ruimtes. Alle installaties zijn vernieuwd en aangepast aan de huidige eisen. Het is weer prettig en comfortabel wonen in dit frisse moderne huis.